dimecres, 4 de setembre del 2024

Sabó per a la rentadora fet a casa.

Fa uns dies vaig veure una recepta per fer sabó per a la rentadora i vaig decidir provar-ho. Semblava ben fàcil.

Ingredients:
- 1 pastilla de sabó Lagarto (natural)
- 3 cullerades de bicarbonat
- 3 litres d'aigua
- un rajolí de vinagre

Preparació:
Ratllar la pastilla de sabó. Si no vols fer això pots comprar el sabó natural en escates. Posar l'aigua a escalfar i quan estigui calenta apagar el foc i abocar-hi el sabó. Remenar fins que s'hagi fos tot el sabó. Afegir les cullerades de bicarbonat d'una en una i remenar fins a que estigui dissolt. I per acabar posar-hi el rajolí de vinagre que diuen que farà de suavitzant.
Hi ha qui també hi posa una mica de sal perquè fixa els colors. Jo no l'he posat perquè he pensat en tots els cops que se'ns ha destenyit alguna peça de roba... voldria que la resta pogués recuperar el seu color, no fixar-lo amb la sal.
I ja està fet. Només cal posar-lo ens els pots que tinguis i esperar a que estigui fred abans de tapar els pots o ampolles que utilitzis.

Ara bé, a mi molt líquid no m'ha quedat com pots veure a la foto :D Li he afegit 1 litre més d'aigua i segueix sense quedar líquid, és com una gelatina. He vist receptes que fan servir fins a 5 litres d'aigua, suposo que caldrà anar provant fins trobar el punt que em quedi amb la textura que m'agradi.

Encara no l'he provat, però la meva germana sí i m'ha dit que la roba ha quedat bé, neta, que l'olor és bona i que no fa tanta escuma com el comprat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada